Douglas & Laing

Douglas & Laing Whisky's

Opgericht in 1948 door Fred Douglas Laing, is Douglas & Laing gespecialiseerd in de selectie en uitgave van speciale en ambachtelijke Schotse Whisky’s. Ze selecteren handmatig de beste en vaak zeldzaamste whisky voorraden van verschillende Schotse whiskygebieden en bottelen ze zoals de distillateur het bedoeld heeft: Bij hoge alcoholsterkte en zonder kleuren of chill-filtratie.

The Epicurean – Lowland Malt Scotch Whisky

Douglas Laing’s The Epicurean Lowland Malt Scotch Whiskey vertelt het verhaal van een Glasgowse man uit de jaren 1930, een echte brutale kerel die ooit het leven en de ziel van het feest was en een echte kenner van lekker eten en drinken. Een glas whisky dat we beschrijven als “geboren en voortgebracht” , The Epicurean is een mix van enkele van de beste Lowlands Malts; een huwelijk van het beste dat het Oosten en het Westen van Schotland te bieden heeft.

Timorous Beastie – Highland Malt Scotch Whisky

 De originele Timorous Beastie, vereeuwigd in Robert Burns ‘beroemde Schotse gedicht “To a Mouse”, was een timide, kleine veldmuis. Timorous Beastie verovert de essentie van de Highlands; een huwelijk van de beste malts uit de regio, waaronder Dalmore, Glegoyne en Glen Garioch. Het is uiteraard, met trots zonder kleuren of chille-filltratie en gebotteld op 46,8% alcohol, wat resulteert in een vette, taaie geest die een ongelooflijk mondgevoel geeft.

Scallywag – Speyside Malt Scotch Whisky

Scallywag is een kleine batch-botteling gemaakt met alleen de beste Speyside-moutsoorten, waaronder, onder andere gedistilleerd door Mortlach, Macallan en Glenrothes Distilleries. Gebotteld met een alcoholgehalte van 46% en niet chill-gefilterd, belichaamt Scallywag alles wat Speyside Malt Scotch Whisky is – prachtig gefermenteerd, rijk gekruid en echt charmant. Spaanse sherrytonen zorgen voor de geest terwijl deze rijpt en geven op natuurlijke wijze de uitgesproken donkere, rijke kleur. Geïnspireerd door een lange rij van Douglas Laing Fox Terriers, zijn de naam Scallywag en het aandoenlijke hondenkarakter het meest geschikt voor deze rijk gekruide en heerlijk zoete Speyside Malt Scotch Whisky.

Rock Oyster – Island Malt Scotch Whisky

Probeer een (rots)oester open te maken en je zou inderdaad maar geluk hebben een parel te vinden. De echte schat is echter de verborgen, smakelijke delicatesse van binnen, rijk aan de smaken van de zee. Gebotteld met een alcoholgehalte van 46,8% en traditioneel zonder kleuren of chill-filtratie, heeft deze botteling van Small Batch een echt maritiem en oceanisch karakter van zeezout, zoete turf, rook, honing en peper. De meesterblender Fred Laing bevat de beste maltwhisky’s uit de Schotse whisky-eilanden, inclusief die gedistilleerd op Islay, Arran, Orkney en Jura.

Big Peat – Islay Malt Scotch Whisky

Big Peat is een opmerkelijk huwelijk van Malt Whisky’s alleen van het eiland Islay. Hij is net zoals de andere whisky’s zonder kleuren en chill-filtratie en gebotteld met een hoge alcoholsterkte, wat resulteert in een natuurlijke olieachtige smaak die een ongelooflijk mondgevoel belooft. Met Caol Ila die zoetheid brengt, Bowmore de perfecte balans, Ardbeg de medicinale, aardse kwaliteit en Port Ellen, een mate van elegantie, vertegenwoordigt Big Peat alles wat Islay in een fles is.


Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van de World of Drinks nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van de aanbiedingen, proeverijen en overig nieuws.

Meld je nu aan

Wij helpen je graag

Klantenservice is geopend van maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00

 

Items: 22

Totaalprijs:€ 69.36