Wijnreis Laurent Miquel

Tanja en Anton op wijnreis naar Frankrijk!

Eind september zijn Anton en Tanja op wijnreis geweest naar Frankrijk om daar Laurent Miquel te bezoeken. Jeroen Stuyvenberg van Verbunt Wijnkopers was hun begeleider en met een select gezelschap van vijf personen zijn zij op zondag 27 september al vroeg afgereisd naar Carcasonne. Hieronder lees je hun verslag over deze dagen.

Vanuit Carcasonne was het nog drie kwartier rijden naar de wijngaarden van Les Auzines. Laurent en zijn Ierse vrouw Neasa Corish kochten dit huis in 2009 en sindsdien brengen zij hier de weekenden door met het gezin. Dit huis was ook onze verblijfplaats voor de komende dagen. Het is prachtig gelegen in de Corbieres met uitzicht op de Pyreneeën en vlakbij het pittoreske dorpje Lagrasse. Bij aankomst konden we gelijk aanschuiven voor een heerlijke lunch in de tuin met uiteraard lekkere wijn uit eigen 'tuin'.   

De dag erna brachten we een bezoek aan Cazal Viel, het wijnhuis dat al acht generaties in de familie is. Hier maakte vader Henri in 1980 zijn eerste Syrah. De oogst was net geplukt dus men was er hard aan het werk. We hebben hier een mooie rondleiding gehad. Laurent is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen, zoals het wijsmaken zonder blootstelling aan zuurstof. Op die manier blijft de wijn zuiver en puur van smaak, zonder negatieve invloeden van buitenaf. Ook de investering in een kunstmatig aangelegd meer is een behoorlijk project. Dit is nodig omdat de temperatuur in de zomer vaak oploopt naar de 40 graden.

Na een rondleiding en de uitleg van Laurent kon proeven natuurlijk niet uitblijven. Laurent heeft ons een zestal wijnen laten proeven die wij ook in de winkels verkopen: mooie, sappige, donkere en volle wijnen van de Syrah druif en de elegante Viognier in wit. De familie Miquel staat bekend om zijn Syrah en Viognier. De Syrah is het handelsmerk van Henri, de vader van Laurent. De Viognier, en later ook de Albarino, zijn van de hand van Laurent. Na de proeverij kregen we wederom een heerlijke luncht voorgeschoteld. Dit keer met oesters en garnalen, bereid met de Albarino, wat een prachtige combinatie!

Na al dit lekker was het tijd voor wat sportiviteit op het water, we zijn namelijk gaan kanoën! Voor Anton en mij was het de eerste keer, spannend dus... Gelukkig zijn we maar één keer omgeslagen (en zijn daar geen foto's van gemaakt). :-) 

's Avonds zijn we in huis Les Auzines verwend met een plaatselijk gerecht: Cassoulet. Daar hebben we een heerlijke wijn bij gedronken, namelijk Bardou. Deze wijn hebben we nog niet in de winkels, maar willen we wel heel graag in ons assortiment opnemen. Het is een prachtige, volle, kruidige wijn die mooi te combineren is bij vlees en wild. Absoluut een aanrader voor de feestdagen! Ook de Verite Viognier is binnenkort bij ons te verkrijgen, lekker bij zeebaars, tarbot en volle kazen. Deze wijnen zijn wat duurder dan de andere Laurent Miquel wijnen, maar dit zijn dan ook de juweeltjes voor speciale gelegenheden.

Op dinsdag zijn we, na nog een kort bezoek aan Carcasonne gebracht te hebben, weer naar huis gegaan. Wij kijken terug op een paar hele mooie dagen waarop we bijzonder warm ontvangen zijn door de familie Miquel!Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van de World of Drinks nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van de aanbiedingen, proeverijen en overig nieuws.

Meld je nu aan

Wij helpen je graag

Klantenservice is geopend van maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00

 

Items: 16

Totaalprijs:€ 30.18