Gin & Tonic

Ontdek jouw favoriete Gin & Tonic!

Vefrissend, kruidig en een drankje dat nooit gaat vervelen.

Gin & Tonic; verfrissend, kruidig en een drankje dat nooit gaat vervelen. Kenners en bartenders zijn het er unaniem over eens dat dit de ultieme combinatie van spirit en mixer is.
 

De Gin & Tonic dankt zijn populariteit in vroegere tijden mede aan zijn medicinale werking. Kruiden werden vroeger vaak medicinale doeleinden toebedeeld, en jeneverbes was bijvoorbeeld het medicijn ten tijde van de zwarte pest, dacht men. Van jeneverbes is de medische werking inmiddels wat ontkracht, maar de in tonic aanwezige stof kinine is een bewezen antistof voor malaria. Dus zit je in de tropen zonder pillen? Neem een gin-tonic!

Natuurlijk maakt iedere gin een andere, unieke Gin & Tonic. Maar er is nog geen gin op aarde gevonden die slecht combineert met tonic, en die zal er ook nooit komen.
 

Maak de perfecte Gin & Tonic

Vul een longdrink glas tot 2/3e met ijsblokjes. Schenk een maatje gin - ca. 45 tot 60 ml - over het ijs. Top dit af met tonic. Na vermenging van de gin en tonic komt er een geurexplosie los waarbij de kruiden en aroma's van beiden u tegemoet komen. Garneer het drankje af met een limoenpartje. Voor de hartige versie kan de limoen worden vervangen door komkommer en eventueel een takje rozemarijn.
 

Verschillende gin’s zorgen ook voor verschillende gin-tonic’s, de keuze is dus aan u. Gaat u voor een droge krachtige gin, een lichte soepele gin, een fruitige gin of een ‘nieuwe stijl’-gin met bijzondere kruiden en fruit? Elke gin maakt weer een andere combinatie!


Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van de World of Drinks nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van de aanbiedingen, proeverijen en overig nieuws.

Meld je nu aan

Wij helpen je graag

Klantenservice is geopend van maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00

 

Items: 4

Totaalprijs:€ 109.13